







Vsi me sprašujejo kakšna je hrana v Teksasu.
Predvsem teksaško mehiška - tex-mex in na žaru - BBQ. Porcije so seveda teksaških dimenzij. Vse je začinjeno s čilijem. Naslednjih nekaj let sem varen pred vsemi bacili in bakterijami, tolikšne količine sem ga konzumiral. Znano je namreč, da čili deluje antibakterijsko. Že ko se vsedeš ti prinesejo koruzni čips in salso. Jasno, na vse to paše pivo.
Drugače pa goveja rebra na žaru (porcija so trije ogromni kosi), prsa mlade govedi narezana na tanke rezine, domače klobase, pa fajita, burito, guisada, tortilje in enčilade vseh vrst. In zelenjava, pražen krompir, guacamole. Že za zajtrk pa jajca na rančarski način. Tri do štiri jajca na oko, šunka, pražen krompir, malce zelenjave in seveda salsa omaka. Postreženo s tremi do štirimi tortiljami. Ter zanič kava.
So pa v Austinu izjemno ponosni, da skoraj nimajo hamburgerjev, pa en McDonald je nekje v predmestju.
Se nadajuje.
To be continued.
Ni komentarjev:
Objavite komentar